Spaanse Cultuur

Spaans (Spaans: español) of Castiliaans (Spaans: castellano) is een Romaanse taal en na Chinees en Engels de meest gesproken taal ter wereld. Voor 329 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, terwijl nog eens 170 miljoen Spaans als tweede taal spreken. De historische oorsprong van de taal ligt in Spanje ("slechts" 46 miljoen mensen) maar de meeste sprekers wonen in Latijns-Amerika.

Ook op cultureel gebied groeit de interesse voor het Spaans. Denk maar eens aan de Spaanstalige literatuur, geschreven door inmiddels beroemde namen als de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez en de Chileense schrijfster Isabel Allende.

Beroemdheden

Andere Spaanstalige beroemdheden zijn de Penélope Cruz (Spanje, actrice), Pablo Picasso (Spanje, beeldhouwer/schilder) Antonio Banderas (Spanje, acteur), Jennifer Lopez (Puerto Rico/USA, zangeres/actrice), Shakira (Colombia, zangeres), Enrique Iglesias (Spanje, zanger), Juanes (Colombia, zanger), Gloria Estefan (Cuba/USA, zangeres) en Rikcy Martin (Puerto Rico)

Natuurlijk is het erg leuk om Spaans te kunnen spreken en te verstaan tijdens de vakantie in Spanje of Zuid Amerika. En met het vervagen van grenzen en de 'internationalisering' van de wereld, is het beheersen van zo'n grote taal altijd handig. Spaans is een mooie taal die relatief eenvoudig te leren is.